Is dit wel iets voor mij?

 

Simpel antwoord? JA. We zijn er namelijk voor iedereen*. Dus zéker ook voor jou.

 

Of je nou ondernemer, met pensioen, zelfstandig, in loondienst, huismoeder (of -vader), werkloos of studerend bent.

Of je nou al een half jaar op de wachtlijst staat bij de psycholoog, een ADHD-diagnose of behandeling zoekt, het nummer van je POH onder een sneltoets hebt zitten of al meerdere keren hulpverlening hebt gehad. Of als je gewoon alleen gecoacht wil worden, weer lekker in je vel wil zitten of regelmatig een meditatielesje wil doen.

Iedereen die met een levensvraag of dilemma rondloopt, of die twijfelt aan het nut, de logica, het leuke of het simpele van het leven (nogmaals:  iederéén dus) is hier op zijn, haar of hun plek.

Wij hebben geen behandelkamers, maar voeren gesprekken aan de keukentafel of hebben online contact. We bieden geen vaste trajecten, maar maatwerkondersteuning. Je kunt ons midden in de nacht en ook in het weekend appen als het even tegenzit. Of gewoon even langs komen voor advies, een knuffel of een eerlijk ‘get your shit together’-gesprek. En oja: we hebben geen wachtlijst.

We maken professionele hulp laagdrempelig en persoonlijk. Daarnaast organiseren we zowel online als live groepsactiviteiten en bieden we een online community via WhatsApp. Dit maakt het makkelijk om aan te sluiten en anderen te ontmoeten zonder dat gesprekken altijd over problemen hoeven te gaan.

En je betaalt ook nog eens één laag bedrag per jaar, waar alles binnen valt. Geen gedoe met uurtje factuurtje of extra betalen voor nazorg. Wij zijn er gewoon.

En:

Je. bent. welkom.

 

Live

  • In Leiderdorp, of bij jou thuis (of op het werk, of op een andere plek waar jij je prettig voelt).
  • Maar ook een wandeling is mogelijk. We organiseren (strand-, bos- en hei-) wandelingen door het hele land (alleen, maar ook met groepen Vrienden).
  • En er zijn spelletjes en smoothie- en frikandellenmiddagen en avonden (Ja, serieus).
  • En we komen in een theater, zaaltje of woonkamer ergens bij jou in de buurt voor onze ‘On Tour’ dagen.
  • Een keer per jaar is er dan ook nog eens een Vriendendag voor alle Vrienden samen, ergens centraal in Nederland.

Online

  • Via Google Meets, zijn we maar één druk op de knop van je verwijderd.
  • Daarnaast is er ook een WhatsApp community en organiseren we geregeld online bijeenkomsten in (kleine en grotere) groepen om eens bij te kletsen of een bepaald thema te bespreken.
  • Er worden een aantal keer per jaar online cursussen gestart, met een groep mensen tegelijk. Denk aan ‘de lief zijn voor jezelf 10-daagse’ en aan de ‘Weken van de waarheid’ (over de relatie met jezelf en de ander. Daarna is de wereld nooit meer hetzelfde).
  • En natuurlijk kun je ons persoonlijk bellen, mailen of appen als je even iemand mee wil laten kijken.

 

Even een paar voorbeelden:

De ondernemer die voor zichzelf is begonnen en die inmiddels weet dat hij alleen goed kan ondernemen als hij alles uit zichzelf haalt. Hij vindt antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat zijn mijn waarden? Wat is mijn basis en wat is mijn kern?
Kent hij ze daarna nog niet? Dan gaan we dieper graven. 1-op-1, maar ook sparren met collega’s is een optie. Er zijn er meer die hier tegenaan lopen (ja, echt!)

De man die het moeilijk vindt vriendschappen aan te gaan en te onderhouden. Hij meldt zich aan voor de gezamenlijke activiteiten, live (strandwandeling, spelletjesmiddag, ledendag in het ‘midden des lands’) maar ook voor de online bijklets-avonden met de andere vrienden. Hij zit in de whatsappgroep en deelt daar geregeld zijn verhalen en recepten. En hij krijgt nog leuke, lieve reacties ook!
Heeft hij ook zelf nog ergens last van, of is er een diepere reden van de moeite vrienden te ‘maken’?  Kunnen we ook naar kijken. Als hij zelf wil uiteraard.

De vrouw die (denkt dat ze) AD(H)D heeft. Ze is ook in de overgang… en weet niet meer zo goed wat nu waarbij hoort. En vooral: wat ze ermee moet! Haar hoofd stuitert in bed nog drie uur door en als ze de was gaat doen is ze onderweg vijftien andere dingen aan het doen. En haar humeur… Ze stoot iedereen in haar omgeving af met haar ‘buien’ en niet te peilen reacties. Ze merkt dat partner en kids met een boogje om haar heen beginnen te lopen, om van haar collega’s nog maar te zwijgen. Ze wil anders. Maar hoe? Dan toch maar een diagnose en medicatie? Of… ?

De man die liever voor zichzelf wil leren zijn. Na twee burn-outs is het wel eens welletjes. Hij wil zijn grenzen eerder leren herkennen en aangeven. En daarna vooral ook vasthouden. In de 1-op-1 gesprekken (live of online, via Meets) leert hij eerst hoe hij deze überhaupt kan voelen. En ook waarom het zo freakin’ lastig is om “Nee” te zeggen.
Daarna komt het oefenen, ook in de groep, bijvoorbeeld tijdens een live dag in het land.

De vrouw met de volle diagnose-bingokaart. Ze is al bij vier verschillende hulpverleners geweest en eigenlijk is ze daar wel klaar mee. Wil ze veel liever gaan kijken naar wat ze wél wil en kan en vooral ook: leuk vindt. Lichter en leuker leven. Even geen gezeik, pillen en weer een nieuw traject. Ze wil het liever eens simpel.
Bij ons mag ze zijn. Gewoon even leunen, misschien huilen of boos worden en daarna kan ze weer door. Zij komt het liefst alleen, bij ons in Leiderdorp en dat is helemaal oké. (En: ze geeft achteraf ook nog eens aan dat ze dit veel eerder had moeten doen en meer geleerd heeft dan bij al die hulpverleners bij elkaar).

 

Zomaar een aantal (echte!) voorbeelden. En zo hebben we er nog veel meer.
Kijk maar eens naar deze pagina: Vrienden over ons.
Niet omdat we zo van veren houden, maar omdat zij het nog veel beter uit kunnen leggen dan wijzelf.

 

* Er is één maar… Als je actieve suïcidale plannen hebt, een actieve alcohol- of drugsverslaving hebt, of op een andere manier echt beter in de sGGZ past, dan zeggen we éérst nee. Als je stabiel genoeg bent kunnen we samen kijken of het voor jou èn ons veilig gevoeg is om zonder ander vangnet Vriend te worden. Dit nemen we echt heel serieus, want het gaat om jouw veiligheid.

Onze Tussend'oor-mail ontvangen?